Wednesday, May 18, 2011

Masterchef oh Masterchef!!!!

Salam semua..hmm..Masterchef nie kalau nak kira antara program reality yg aku paling suka tgk buat masa nie..be it Masterchef US, Masterchef Junior or masterchef Aussie..semua aku suka...cara memasak diorang nie plak impressive...kalau chef yg kat hotel 5 bintang!!! budak2 lak tu..!!! peh ..mantap...nway...Masterchef nie dah mula merebak dan mula dah menjajah Malaya nie...so..aku dgn excitednye cuba la isik form masterchef nie yg hampir 10 pages..(tak lalu nak isik )
 ..aku tulis tgn jek..punya la masa yg aku ambik nak isik form nie lama sgt sampai tak sedar dah tarik tutup submission...hmm..tapi aku dayakan jugak ...petang 19th Apr...aku scan and email ke Masterchef malaya. Tak harap sgt pon..coz dah due kan...tup tap masa aku balik KL ari jumaat betul2 lepas solat Jumaat, dapat phone call dari Masterchef utk attend audition..kat K.terengganu..lepas bincang ngan wife aku (luv u ayg)..dia suggest mintak tukar 20hb kat KL..aku tulis lagi email kat Masterchef ckp nk tukar KL..seminggu lepas tu dapat email cakap aku dpt transfer KL...hmm..so..lagi 3 hari nie sebelum audition KL...aku dah mula temenung tak tau nak masak ape..hmm....aduhh..!!..wife aku ade bagi suggestion..hmm...rasenye mcm ok jugak..ntahlah...semangat tu memang semangat..tapi korang biase tak rase ..bila satu2 event tu nak sampai ..bila lagi dekat...semangat tu mcm kureng plak...ish...aku doa semangat aku tak kureng...cuma perlu kan something nak boost aku balik...so..Kite bakor !! je lee....!!!!!  salam

2 comments:

ahza rusli idris said...

syg congrattttts!
m so proud of your confidence. i pray d best utk 2nd stage. berusaha!

Heilmy Idris a.k.a Galak said...

Tq ayagku...luv ayang and Ummar too :)

Post a Comment

IT ALL STARTS HERE........ Headline Animator

IT ALL STARTS HERE........